Mësoni përfitimet shëndetësore që marrim nga portokajt

Mësoni përfitimet shëndetësore që marrim nga portokajt

Shëndetësi March 02, 2024 - 07:53

Portokajtë janë të njohur për përfitime të mëdha shëndetësore dhe është një ndër frutat më të njohura në botë.

Portokajtë nuk mund t’i hani vetëm si ushqim pas bukës ose në mesditë, por gjithashtu ata mund t’i përzieni edhe në pjata të ndryshme.

Në ditët e sotme lëngu i portokallit është pjesë e çdo mëngjesi shëndetshëm.

Meqenëse, jemi edhe në stinën ku portokajtë janë pjesë e përditshme e jona, mësoni përfitimet shëndetësore të këtij fruti magjik, transmeton lajmi.net.

I pasur me vitamin C

Portokajtë janë burim i jashtëzakonshëm i vitaminës C. Një portokall përmban 116.2 përqind me vitamin C.

Ofronë një sistem të shëndetshëm imuntar

Vitamina C, e cila është e domosdoshme për funksionimin e një sistemi të shëndetshëm imunitar, po ashtu është shumë e mirë në parandalim e ftohjeve dhe gripit.

Parandalon dëmtimet në lëkurë

Përbërja e këtij fruti me antioksidant ndihmon në mbrojtjen e lëkurës nga rrudhat.

E mban shtypjen e gjakut në kontroll

Protokajtë janë të pasur me Vitamin B6, që ndihmon në prodhimin e hemaglobinës dhe po ashtu e mban shtypjen e gjakut në kontroll, si dhe zvogëlon rrezikun për kancer.