Vitia inkurajon vajzat e reja të vaksinohen kundër kancerit në qafën e mitrës
Foto: Laura Hasani

Vitia inkurajon vajzat e reja të vaksinohen kundër kancerit në qafën e mitrës

Shëndetësi February 22, 2024 - 09:51

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka vizituar shkollën e mesme të ulët “Hyzriu e Samiu”, në fshatin Letanc të Podujevës.

Aty filloi vaksinimi kundër papilloma virusit human (HPV), që parandalon kancerin në qafën e mitrës.

“Po fillojmë vaksinim e vajzave të klasave të gjashta me vaksinën HPV, e cila parandalon kancerin e qafës së mitrës. Kosova edhe në shekullin e kaluara ka vuajtur nga sëmundjet ngjitëse dhe ka pas vdekje të panumërta të qytetareve tanë gjatë shekullit të kaluar si pasojë e këtyre sëmundjeve”, tha Vitia. /Eo