Simptomat më të hershme që zbulojnë se diçka nuk është në rregull me veshkat tuaja

Simptomat më të hershme që zbulojnë se diçka nuk është në rregull me veshkat tuaja

Shëndetësi February 02, 2023 - 23:19

Veshkat janë organe në trup, funksioni i duhur i të cilave është jashtëzakonisht i rëndësishëm për shëndetin e përgjithshëm të organizmit tonë. Përkatësisht, ato kanë për detyrë të filtrojnë gjakun, i cili kthehet në trup i pastruar. Uji i tepërt dhe shumë substanca të mbeturinave nga gjaku largohen nga trupi përmes urinës, dhe kështu trupi ynë detoksifikohet dhe çlirohet nga të gjitha substancat e dëmshme që nuk i nevojiten.

Sipas WebMD, kur veshkat tona dëmtohen, produktet e mbeturinave dhe lëngjet mund të fillojnë të grumbullohen në trupin tonë. Pa trajtim, dëmtimi mund të përkeqësohet dhe veshkat përfundimisht mund të ndalojnë së punuari. Është një gjendje e rëndë që mund të jetë kërcënuese për jetën, raporton Index.hr, transmeton Klankosova.tv.

Megjithatë, mjekët theksojnë se ka simptoma të hershme që mund të tregojnë se diçka nuk është në rregull me veshkat tuaja.

Ato janë si më poshtë:

lodhje

probleme me gjumin

kruarje e lëkurës

fytyrë ose këmbë të fryrë

ngërçet e muskujve

gulçim

probleme me përqendrimin

oreks i dobët

erë e keqe

urinë me shkumë, të errët ose me gjak.

Secila nga këto simptoma, shpjegojnë mjekët, mund të jetë rezultat i dobësimit të funksionit të veshkave. të cilat, nëse nuk vërehen dhe trajtohen në kohë, mund të çojnë në pasoja të rënda, kërcënuese për jetën.