Infektuar: 9274
Shëruar: 5190
Vdekur: 269
Disa nga mënyrat që të mbuloni hundën gjatë teshtimës

Disa nga mënyrat që të mbuloni hundën gjatë teshtimës

Shëndetësi June 02, 2020 - 15:54

Është normale që të teshtini sepse është një refleks i trupit tuaj.

Në momentin që teshtini duhet gjithmonë që të mbulohet hunda juaj me faculetë në mënyrë që të ndalohet shpërndarja e pikave që dalin nga hunda dhe të mos shkaktojmë sëmundje apo infeksion edhe tek të tjerët, transmeton lajmi.net.

Nëse nuk keni në ato qaste faculetë mund të përdorni dorën tuaj që të mbuloni hundën, por asnjëherë nuk bënë që të ndalni teshtimën.

How to sneeze: What's the safest way to sneeze? | Metro News

Kur përdorni dorën tuaj, është mirë që ti lani duart tuaja me sapun dhe ujë të ngrohtë për të paktë 30 sekonda.

Nëse përdorni dezinfektues për duar nuk është njëjtë si ti lani ato, prandaj më shumë preferohet që ti lani duart nëse i keni përdorur kur keni teshtirë, shkruan alternative medicine.

Përdorimi i mangës është një mënyrë tjetër gjatë kohës kur teshtini, gjithashtu është mënyra më e mirë që të parandaloni përhapjen e grimcave gjatë teshtimës.