Arsyet se pse duhet të konsumoni më shpesh avokado

Arsyet se pse duhet të konsumoni më shpesh avokado

Shëndetësi February 16, 2020 - 18:28
Avokado është një nga frutat më të njohura që mund të përmirësojë menjëherë shijen e çdo lloj ushqimi.

Ato janë mjaft të shëndetshme por shpesh marrin dhe një reputacion të keq për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve yndyrore, por në fakt këto janë yndyra të mira dhe të domosdoshme për shëndetin.

Avokado është e pasur me vitamina dhe antioksidantë të fuqishëm që kanë përtime të mëdha në shëndet dhe bukuri.

Përmirëson Shëndetin e Zemrës. Yndyrnat e shëndetshme ndihmojnë në ruajtjen e një sistemi të shëndetshëm kardiovaskular dhe reduktojnë rrezikun e infarktit, sulmeve të zemrës dhe sëmundjeve të tjera kardiovaskulare.

Përmbajtja e lartë e yndyrës ndihmon në uljen e niveleve të sheqerit në gjak kur konsumohen me ushqime të tjera.