Infektuar: 4512
Shëruar: 2156
Vdekur: 97
Është shumë e rëndësishme, ja sa herë duhet ta ndërroni furçën e dhëmbëve

Është shumë e rëndësishme, ja sa herë duhet ta ndërroni furçën e dhëmbëve

Shëndetësi October 22, 2019 - 13:17
Detajet

Higjiena e gojës lidhet drejtpërdrejt edhe me furçën e dhëmbëve.

Ekzistojnë 100 deri 200 lloje të baktereve që jetojnë në gojën tuaj dhe të gjitha ato përfundojnë në furçë.

Pasi të keni përfunduar duke larë dhëmbët, duhet ta lani mirë furçën, dhe mirë do ishte që ta dezinfektonit me uthull, të paktën një herë në javë.

Po ashtu, rekomandohet që furça të ndërrohet një herë në tre javë.