Ngjyra e këlbazës mund të tregojë nëse keni kancer të mushkërive

Ngjyra e këlbazës mund të tregojë nëse keni kancer të mushkërive

Shëndetësi korrik 20, 2019 - 17:51
Detajet

Ju mund ta zbuloni rrezikun e kancerit të kuptohet edhe përmes një simptome jo të zakontë - ngjyrës së këlbazës.

Shenjat e kuqe në gëlbazën tuaj mund të jenë shenjë se gjaku është prezent në sekrecionin tuaj, sipas faqes mjekësore të internetit ‘Healthline’, transmeton lajmi.net.

Gjaku në gëlbazën tuaj – që është një përzierje e pështymës dhe mukusit – mund të vijë kudo përmes traktit tuaj të frymëmarrjes.

Ekzistojnë një numër shkaqesh për gëlbazën e gjakosur, përfshirë këtu gjakderdhjen nga hunda, bronhitisin dhe infeksionet e tjera të gjoksit.

Kjo mund të shkaktohet edhe nga pneumonia, fibroza cistike ose tuberkulozi