Përdorimi i gelit antibakterial në vend të ujit dhe sapunit, ulin rrezikun për grip

Përdorimi i gelit antibakterial në vend të ujit dhe sapunit, ulin rrezikun për grip

Shëndetësi tetor 08, 2018 - 17:44

Fëmijët kanë më pak gjasa të sëmuren nëse përdorin gel me bazë alkooli në vend të sapunit dhe ujit, për t’i larë duar, ka zbuluar një studim.

Shkencëtarët zbuluan se të rinjtë që përdorin gel me bazë alkooli dhe ndjekin rregulla të rrepta të larjes së duarve kanë 1 të katërtën më pak gjasa të sëmurën, të kenë koll ose ftohje.

Larja e duarve më me kujdes me sapun dhe me ujë zvogëlon numrin e ditëve të sëmura të foshnjave, por geli bëri një punë më të mirë për parandalimin e sëmundjes./Indeksonline/