Nuk do ta besoni se cilën sëmundje e parandalon Gujava

Nuk do ta besoni se cilën sëmundje e parandalon Gujava

Shëndetësi prill 12, 2018 - 09:56
Gujava është një frutë tropikale

Gujava është një frutë tropikale, pak e njohur në vendin tonë, por që ka filluar të zërë vend në tryezën e shumë vendeve evropiane.

Përmban sasi të larta likopeni, një antioksidues, i cili lufton kancerin e prostatës, përcjell "Zëri".

Në fakt një gotë lëng nga fruta gujava përmban 688 mg potasium, një sasi që mund të gjendej te një banane.

LEXO EDHE: Kjo është mrekullia që ka molla e gjelbër

Të urtët kinezë këshillojnë që të gjithë njerëzit, veçanërisht meshkujt të konsumojnë këtë frutë pasi thuhet që meshkujt nuk dinë t’i zgjedhin ushqimet e tyre dhe të hanë më shumë yndyra, duke lënë mënjanë ushqimet vitaminoze.

Gujava parandalon edhe shumë sëmundje tjera.

Viteve të fundit kjo frutë ka filluar të shitet edhe nëpër dyqanet më të mëdha te ne, prandaj shfrytëzojeni mundësinë dhe konsumojeni. /ZËRI/