Hiqni qafe dhembjen e shpinës: Tri ushtrime tendosjeje të cilat ju nevojiten
Foto: Ilustrim

Hiqni qafe dhembjen e shpinës: Tri ushtrime tendosjeje të cilat ju nevojiten

Shëndetësi shkurt 11, 2018 - 19:47
Për udhëzime më të hollësishme, shikojeni videon

Nëse për shkak të qëndrimit ulur tërë ditën në zyrë shpesh ju dhemb shpina, ju propozojmë që këto tri ushtrime të tendosjes t’i përfshini në stërvitjet tuaja.

Dhembja e shpinës është një ndër problemet më të shpeshta shëndetësore të kohës moderne, por, nëse nuk e sanojmë me kohë, mund të shkaktojë pasoja serioze.

Ryan Krane, shpikës i programit shumë të dobishëm, i cili ndihmon në eliminimin e dhembjes së shpinës, ushtrimet i ka ndarë në tri lëvizje themelore të tendosjes, transmeton Telegrafi.

Ushtrimi i parë bëhet për tendosjen e fleksorëve të kërdhokullës dhe për eliminimin e dhembjes në pjesën e poshtme lumbale të shpinës.

Në ushtrimin e dytë bëhen tendosjet e muskujve të gluteusit, ndërsa në të tretin theksi vihet në tendosjen e muskujve të shpinës.

Duke i bërë këto tri ushtrime, do t’i relaksoni muskujt e shpinës dhe do të shtoni vëllimin e lëvizjeve.

Për udhëzime më të hollësishme, shikojeni videon: