Studim: Si ta kuptoni që miqësia po kthehet në dashuri?

Studim: Si ta kuptoni që miqësia po kthehet në dashuri?

Lifestyle December 07, 2023 - 07:50

Dashuria mund të fillojë në mënyra të ndryshme dhe njëra prej tyre, më e suksesshmja në fakt, është një miqësi.

Një studim i publikuar në "Social Psychological and Personality Science" tregoi se një përqindje e madhe e çifteve (68%) e nisën si miq, 42% e çifteve përfunduan në martesë dhe madje të suksesshme.

Por si ta kuptojmë se miku juaj më i mirë ka perspektiva të kthehet në gjysmën tuaj më të mirë?

Këto janë shenjat, sipas psikologëve:

1. Filloni të keni vështirësi ta shikoni atë në sy.

2. Sa herë që jeni pranë ndiheni të stresuar.

3. Ju ndieni pendim për atë që ndieni.

4. Nuk mund ta pranoni atë që ndieni.

5. Oreksi juaj për ushqim është ulur dukshëm.

6. Ëndrrat tuaja janë vetëm për të.