A dini për rregullin 10-3-2-1-0? Ju mund të shpëtoni nga pagjumësia në një kohë të shkurtër

A dini për rregullin 10-3-2-1-0? Ju mund të shpëtoni nga pagjumësia në një kohë të shkurtër

Lifestyle November 28, 2023 - 23:08

Është e rëndësishme të ndiqni pesë hapa

Pagjumësia është një problem shumë më i madh sesa mund t’u duket disave, veçanërisht nëse bëhet rutinë dhe zëvendëson gjumin e qetë.

Rregulli 10-3-2-1-0 mund të mposht pagjumësinë.

Mjafton të ndiqni këta pesë hapa:

Dhjetë orë para se të shkoni në shtrat, duhet të shmangni konsumimin e kafeinës. Përveç kafesë dhe çajit, kafeina gjendet edhe në çokollatë, pije të gazuara dhe në ato energjike

Hapi i dytë është t’i thoni jo alkoolit ose ushqimit tri orë para gjumit, transmeton Telegrafi.

Rregulli i tretë thotë se nuk ka punë dy orë para gjumit. Pavarësisht nga detyrat tuaja, duhet të relaksoheni para se të shkoni në shtrat, madje dy orë para kësaj.

Hapi i katërt është: Një orë para se të planifikoni të flini, fikni të gjitha pajisjet, televizorin, kompjuterin, celularët, sepse stimulojnë trurin dhe në vend që ta përgatisin për gjumë, e mbajnë zgjuar.

Hapi i pestë: Mos e vononi alarmin as për një sekondë, kjo prish fazën e gjumit REM. Pasi ta kurdisni alarmin, mos e bëni më.