Mënyra më e lehtë dhe më e sigurt që t’i kërcitni eshtrat e shpinës suaj

Mënyra më e lehtë dhe më e sigurt që t’i kërcitni eshtrat e shpinës suaj

Lifestyle September 23, 2023 - 08:03

Dhimbjet e shpinës ndonjëherë dinë të jenë të padurueshme…

Të gjithë ne ndonjëherë dëshirojmë t’i kërcasim të gjitha eshtrat, në mënyrë që të ndiejmë lehtësim dhe qarkullim më të mirë të gjakut, mirëpo më së shumti probleme na bën kurrizi.

Kërcitja e eshtrave të kurrizit mund të jetë shumë problematike nëse bëhet në mënyrë jo të drejtë, por gjithashtu është shumë e vështirë ta vendosni në vend vertebrën kur nuk e keni personin i cili do t’ju ndihmojë ta bëni këtë.

Ne, kemi gjetur njeriun i cili na ka treguar se çfarë të bëjmë dhe si t’i kërcasim me lehtësi pjesën e sipërme dhe të poshtme të shpinës, transmeton Telegrafi.

E gjitha që duhet të bëni janë disa ushtrime të thjeshta, përkatësisht poza të cilat do t’ju mundësojnë të kërcitni eshtrat e shpinës suaj dhe që t’ia lehtësoni vetes vështirësitë.

Edhe pse shumica mendojnë që kërcitja e eshtrave është e rrezikshme dhe që shkakton pasoja afatgjata, kjo në të vërtetë është vetëm lirim i ajrit të mbyllur në nyja dhe vertebër i cili mund të çojë në tendosje të muskujve dhe në ngërç të përfundimeve të nervave.

Për këtë shkak pas kërcitjes ndieni lehtësim të madh dhe në shumicën e rasteve dhembja do të eliminohet tërësisht.

E gjitha që duhet të bëni janë disa ushtrime të thjeshta, përkatësisht poza të cilat do t’ju mundësojnë të kërcitni eshtrat e shpinës suaj dhe që t’ia lehtësoni vetes vështirësitë.

Edhe pse shumica mendojnë që kërcitja e eshtrave është e rrezikshme dhe që shkakton pasoja afatgjata, kjo në të vërtetë është vetëm lirim i ajrit të mbyllur në nyja dhe vertebër i cili mund të çojë në tendosje të muskujve dhe në ngërç të përfundimeve të nervave.

Për këtë shkak pas kërcitjes ndieni lehtësim të madh dhe në shumicën e rasteve dhembja do të eliminohet tërësisht.