Flokë të yndyrshëm pas larjes? 3 gabimet kryesore që bëjmë të gjithë
Foto: Ilustrim

Flokë të yndyrshëm pas larjes? 3 gabimet kryesore që bëjmë të gjithë

Lifestyle November 27, 2022 - 17:58

Larja mund të duket si një proces i thjeshtë, por në fund mund të bëjmë më shumë gabime sesa mendojmë.

Dhe kjo kryesisht për shkak të neglizhencës e cila në fund na kushton pak a shumë, pasi në shumicën e rasteve flokët përfundojnë të yndyrshëm.

Shihni më poshtë tre gabimet bazë që shumica prej nesh i bëjnë kur lahen dhe duhet t’i ndalojmë:

Ne lahemi shumë shpesh

Larja e përditshme nuk është e nevojshme, por përkundrazi, mund të ketë efekte negative në flokët tuaj. Ka shumë të ngjarë t’ju shkaktojë lëkurë të yndyrshme ose të ndjeshme. Duhet të lini të paktën një ditë midis larjeve.

Ne përdorim ujë të nxehtë

Kjo është rreptësishtë e ndaluar pasi dobëson të gjithë vajrat natyralë të flokëve. Përkundrazi, idealja nëse e duroni nuk është uji i vakët por i ftohtë. Ajo funksionon në mënyrë të dobishme për flokët tuaj.

Ne zgjedhim produkte që nuk i përshtaten llojit tonë të flokëve

Së pari ju duhet të kufizoni shumë produkte stilimi nëse nuk keni nevojë për to. Atëherë nëse vëreni yndyrë ose kruajtje intensive, ndoshta duhet të ndryshoni shampon? Nuk është rastësi që ka produkte të tjera për lëkurën e thatë dhe të tjera për flokë të yndyrshëm apo të lyer. Zgjidhni atë që ju përshtatet.