Ja sa duhet ta keni tensionin sipas moshës që keni

Ja sa duhet ta keni tensionin sipas moshës që keni

Lifestyle qershor 14, 2019 - 09:42
Lexoni detajet

Tensioni është një ndër problemet më të përhapura shëndetësore për një pjesë të madhe të njerëzve.

Ulja apo rritja e tensionit, ose shtypjes së gjakut, mund të vijë nga shkaqe të ndryshme.

Mosha është një nga shkaktarët e shtypjes së gjakut dhe ne duhet të dimë se çfarë niveli të shtypjes së gjakut duhet të kemi në bazë të moshës që kemi.

Te meshkujt:

  • Mbi 20 vjeç: 123/76
  • 20-30 vjeç: 126/79
  • 30-40 vjeç: 129/81
  • 40-50 vjeç: 135/83
  • 50-60 vjeç: 142/85
  • Mbi 70 vjeç: 142/80

Te femrat:

Mbi 20 vjeç: 116/72

20-30 vjeç: 120/75

30-40 vjet: 137/84

40-50 vjeç: 137/84

50-60 vjeç: 144/85

Mbi 70 vjeç: 159/85.