Përdoreni këtë truk për t'i shëruar hematomat

Përdoreni këtë truk për t'i shëruar hematomat

Lifestyle tetor 28, 2018 - 08:50
Lexo detajet!

Indet do të thithin fosfolipidet dhe menjëherë do të përtëriten enët e dëmtuara të gjakut dhe indet.

Kur vriteni, qoftë ju ose fëmija juaj, menjëherë lyeni me gjalpë apo margarinë dhe hematoma nuk do të shfaqet!

Është me rëndësi të lyhet sa më parë, nëse është e mundshme menjëherë. Përse gjalpi ndikon ashtu?

Trupi është përplot enë të gjakut dhe me rastin e lëndimit, indi i lënduar irritohet dhe në indet përreth liron histaminën. Histamina shkatërron muret e enëve të gjakut dhe nga to fillon të rrjedh gjak në indet përreth.

Pasoja e gjakrrjedhjes së tillë është ënjtja e indeve të cilat fillojnë të marrin nuancën e ngjyrës së kuqe-vjollcë. Kështu shfaqet hematoma.

Gjalpi është përplot fostolipide (grumbulli i bashkimeve të cilat krijojnë membranat qelizore), ndërkaq me lyerjen me gjalpë vendin e lënduar ai thith dhe ripërtërin muret e enëve të gjakut, dhe në këtë mënyrë pengon gjakrrjedhjen e mëtejshme.

Mund ta përdorni edhe margarinën, sepse edhe ajo është e pasur me fosfolipide, mirëpo gjalpi është më i shëndetshëm, shkruan AA Natural Cosmetics.

Pos me fosfolipide, ai është i pasur edhe me vitaminat E, A dhe F, si edhe me thartira të pangopura yndyrore, të cilat kanë veti kundërkërpudhore dhe kundërinflamatore dhe regjenerojnë lëkurën duke shpejtuar prodhimin e kolagjenit. /Telegrafi/