Jeni të dashuruar? Këto janë ndryshimet fizike që po i ndodhin trupit tuaj

Jeni të dashuruar? Këto janë ndryshimet fizike që po i ndodhin trupit tuaj

Lifestyle tetor 15, 2018 - 20:28
Lexo detajet!

Dashuria zakonisht mendohet si ndjesi e pamundur të përkufizohet dhe sidomos për të folur për të.

Një gjë është e sigurt: që prej momentit që bini në dashuri jeta juaj ndryshon tërësisht, por pyetja qëndron: “Çfarë ndryshon fizikisht në trupin tuaj kur jeni të dashuruar?”

Sipas studiuesit e Universitetit të Standfordit janë se cilat janë këto ndryshime fizike:

-Dashuria mund të ulë nivelin e stresit

-Mund të ulë ndjesinë e dhembjeve

-Kuron dhembjet e kokës

-Ul riskun e një ataku në zemër dhe ul presionin e gjakut në trup

Të gjitha këto ndryshime në trupin tuaj ndodhin sepse kur jeni të dashuruar çlirohet oksitoksinë nga truri. Ndryshe nga studiuesit kjo quhet si hormoni i dashurisë.Sipas statistikave, të biesh thellë në dashuri ngjason shumë me të qenit të varur nga droga, vetëm se sigurisht ka efekte shumë më pozitive.