Mënyra alternative për trajtimin e djegieve të lëkurës

Mënyra alternative për trajtimin e djegieve të lëkurës

Lifestyle gusht 03, 2018 - 16:32
Këshilla që do t'ju ndihmojnë shumë

Trajtojini djegiet e diellit me metoda natyrale.

Mund t’i gjeni lehtësisht dhe nuk kushtojnë shumë.

Qumësht

Proteinat e qumështit janë jashtëzakonisht qetësuese për djegiet e çdo lloji. Përzieni një pjesë të qumështit me ujë dhe një grusht kubash akulli. Thithni lëngun me një fasho të pastër dhe mbajeni në zonën e djegur për 15-20 minuta.

Kos

Vendoseni në lëkurë dhe shpërlajeni. Nëse është e nevojshme aplikojeni disa herë.

Çaj

Zieni pak caj dhe lëreni të ftohet. Kur të jetë ftohur lyeni një fasho me çaj dhe aplikojeni në lëkurë.

Tërshërë

Vëndosni tëshërë në ujë dhe me anë të një fashoje lyeni sipërfaqen e djegur.

Drithëra prej misri

Formoni një pastë të lëngshme me drithëra dhe ujë dhe aplikojeni në lëkurë.

Uthull

Bëni dush dhe ndërkohë derdhni rreth gjysmë shisheje me uthull molle në zonën e djegur.

Perime të ngrira

Merrni një qese me bizele të ngrira dhe mbajeni ku jeni djegur.

Domate

Shtypini domatet përmes një site për të mbledhur lëngun, pastaj thithni lëngun me një fasho të pastër dhe aplikojeni ku jeni djegur.