Dredhëzat ngadalësojnë plakjen e trurit

Dredhëzat ngadalësojnë plakjen e trurit

Lifestyle shkurt 13, 2018 - 09:44

E keni vështirë për t’i kujtuar angazhimet, emrat apo takimet që lini me kalimin e moshës?

Shpëtimi mund t’ju vijë nga dredhëza, e cila konsiderohet si fruta më e mirë për kujtesën e grave, transmeton "Zeri.info".

Sipas një studimi të publikuar në revistën “Annals of Neurology”, në fakt të gjitha frutat e kuqe, por sidomos dredhëzat, kanë fuqinë për ta ngadalësuar plakjen e trurit dhe humbjen e kujtesës me kalimin e moshës.

LEXO EDHE: Dardha mbron zemrën dhe forcon eshtrat

Studimi i lartpërmendur tregon se femrat që konsumojnë më shumë dredhëza se të tjerat kanë aftësinë ta ruajnë mesatarisht kujtesën edhe 2 vjet më shumë se to. /ZËRI/