Kafeja nuk ka ndonjë efekt në oreks

Kafeja nuk ka ndonjë efekt në oreks

Lifestyle nëntor 13, 2017 - 10:23

Kafeja është një pije që ndërlidhet me shumë bindje të ndryshme në të kaluarën e një ndër to është se kafeja e redukton oreksin, gjë e cila është e gabuar, transmeton "Zeri.info".

Studimi më i fundit, rezultatet e të cilit u botuan në revistën “Appetite”, dëshmoi se kafeja në të vërtetë nuk ka ndonjë efekt në oreks.

Shkencëtarët australianë kanë kryer një hulumtim në një grup prej nëntë femra, të cilat katër herë gjatë ditës kanë shkuar në laborator.

LEXO EDHE: Lëngu i karotës rrit qëndrueshmërinë e organizmit

Çdoherë atyre u janë dhënë tri gjëra: mëngjes standard, placebo ose pilulë me kafeinë dhe dy pije, ujë ose kafe pa kafeinë. 

Gjatë studimit shkencëtarët kontrolluan frymën, gjakun dhe ndjenjën e oreksit të tyre në mes të racioneve.

Ata donin për të zbuluar se si kafeja ndikon në oreks nëse ajo në fakt e zvogëlon apo edhe mund të rritë oreksin.

Rezultatet kanë qenë befasuese, pasi kafeja nuk ka rezultuar të ketë ndonjë efekt mbi oreksin e njeriut!. /ZËRI/