Vajza e Ismail Kadaresë me zemër të thyer reagon për vdekjen e babait, shpërndan poezinë “Kohë e pamjaftueshme”

Vajza e Ismail Kadaresë me zemër të thyer reagon për vdekjen e babait, shpërndan poezinë “Kohë e pamjaftueshme”

Kultura July 01, 2024 - 19:13

Besiana Kadare, e bija e shkrimtarit të shquar Ismail Kadare ka postuar në Facebook poezinë “Kohë e pamjaftueshme”, të Kadaresë që sot ka vdekur në moshën 88-vjeçare.

Gjatë ditës ka pasur shumë reagime për vdekjen e Kadaresë, madje kanë raportuar edhe mediat ndërkombëtare.

Më poshtë poezia e Ismail Kadaresë e postuar nga vajza e tij.

Kohë e pamjaftueshme

S’kam kohë të harroj shumë gjëra

Që nga mendja ti nxjerr përjetë.

Për tragjikët e vjetër e shkrepëtimat

Do t’më duhen së paku dy vjet.

Dhe ndoshta po aq për Danten,

Për frëngjishten tok me plazhet po aq,

Ndoshta gratë do të jem duke fshirë

Kur muzgu do të afrohet ndërkaq.

Si udhëtari me peshë të tepërt

Para avionit që niset pas pak

I ngarkuar rëndshëm ende

Do t’afrohem tek varri humbak.

Nga supet si ta heq këtë barrë?

Ku ta hedh këte peshë, si?

Me të s’mund të zbres atje poshtë

Por as lart dot s’e lë kurrsesi.

I menduar gjer në çast të fundit

Nga mosthënia, nga pengu tragjik,

Një shenjë ndoshta të pakuptueshme

Do t’ju bëj të gjithëve e do ik.

Ismail Kadare.