Panairi i librit në Shqipëri, për herë të parë do ekspozohen botime të rralla 200-vjeçare

Panairi i librit në Shqipëri, për herë të parë do ekspozohen botime të rralla 200-vjeçare

Kultura April 04, 2024 - 12:11

Për të gjithë lexuesit e apasionuar pas veprave të rralla, Panairi i librit të ri, të vjetër dhe të përdorur po bëhet gati.

Një buqetë e larmishme me tituj të rrallë, kopje të botuara edhe para 200 vitesh do të ekspozohen për lexuesin të enjten dhe të premten në këtë panair.

Adhuruesit e klasikëve, folozofisë, shkencës mund të gjejnë në edhe botime të tirazheve të pakta të kolosëve të letërsisë botërore dhe jo vetëm.

“Interes të veçantë kanë botimet para 1945 në shqip. Janë tema specifike që nuk i gjen dot në librari. Kam dhjatën e Kostandin Kristoforidhit që është botuar në 1872, Ungjillin 1886, kam gjëra të rralla shumë. Ka shumë të apasionuar shumë”- u shpreh Novi.

Por sa referohen librat e vjetër për t'u blerë?

“Ka dhe shumë të apasionuar, ka koleksionistë të shumtë, ka njerëz që duan të blejnë një libër. Më së shumti janë koleksionist”-tha Orges Novi.

Nuk ka as moshë të përcaktuar se cili lexues është i orientuar drejt librit të përdorur e të vjetër.

“Targeti fillon që tek studenti deri në moshën 80-vjeç”, tha ai. /euronews