Hapet ekspozitë e piktorit tonë të njohur Jetullah Haliti në Sion të Zvicrës

Hapet ekspozitë e piktorit tonë të njohur Jetullah Haliti në Sion të Zvicrës

Kultura March 30, 2024 - 18:20

Me rastin e Dites Nderkombëre te press-it dhe artit me 19 maj të ketij viti ne Sion të Zvicres hapet ekspozita e piktorit tonë të njohur Jetullah Halitit. Ne ceremonine e hapjes do te marrin pjese perveq aritistit tone z.Haliit qe do prezentoje dhjetra piktura artistike, do marrin pjese dhe artiste tjere, dashamire te artit dhe përfaqesues te misioneve, amabsadovae deh konsultave tona në Zvcier dhe Evropë, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Ekspozita do hapet me më 19 maj ku do qendroj e hapur deri me 24 maj te ketij viti. Ekspoziota ne fjale për cod ditë (përveq te dieles) mund të vizitohet për çdo ditë nga ora 10.00 deri në ora 19.00. Për me shume mund të njuftohen përmes  Tel ao Whatasapp +383 44 177 225

Jetullah Haliti Ka mbaruar Fakultetin e Arteve Figurative në Universitetin e Prishtinës, ndërsa Studimet Pasuniversitare në Beograd. Është anëtar i ShAF të Kosovës dhe UNESCO-s në Paris. Jetullah Haliti-Eti prej vitit 1985 mban statusin e piktorit të pavarur i cili edhe kalon nëpër Evropë për t’u prezentuar si artist i lirë.

Brenda dhe jashtë vendlindjes ka realizuar mbi ekspozita personale, ka marrë pjesë në më se 200 ekspozita kolektive në Evropë dhe Kontinente të tjera përfshire ketu edhe ato ne ambsadat dhe kosnulatat tona shqiptare (Kosovë e Shiperi) ne Bernë dhe Gjenevë, njfton gazeta zvicerane Le Canton27.ch.

Image

Image