Shfaqet në Zagreb dokumentari kushtuar Adem Demaçit

Shfaqet në Zagreb dokumentari kushtuar Adem Demaçit

Kultura February 26, 2024 - 23:08

Në Zagreb të Kroacisë u shfaq dokumentari "Kampi i Ferrit", i cili i kushtohet simbolit të rezistencës kombëtare, Adem Demaçi dhe ish të burgosurve tjerë politikë shqiptare, të cilët me vite kanë vuajtur në burgun e Stara Gradishkës.

Dokumentari "Kampi i Ferrit"u shfaq në 88 vjetorin e lindjes së Demaçit, në kuadër të aktiviteteve që shënuan javën e Kosovës, në Kinemanë "Urania" në Zagreb.

Pjesëmarrësit e kësaj ceremonie vlerësuan se projekte të tilla duhet të arkivohen dhe të mbesin si dëshmi për gjeneratat e reja.

Kjo ceremoni u organizua nga Këshilli i Pakicës Kombëtare Shqiptare në Zagreb.

Dokumentari filmik “Kampi I Ferrit” pasqyron vuatjtet e ish të burgosurve politik shqiptarë e kroatë të denuar nga pushteti i atëhershëm serbo-jugosllav.

Protagonisti qëndror i këtij dokumentari është simboli I rezistences kombëtare, Adem Demaçi, i cili në Stara Gradishkë ka vuajtur plot 15 vjet burg./rtk