Me këngë e valle shqipe hapet “Qendra Kulturore Shqiptare” në Zagreb

Me këngë e valle shqipe hapet “Qendra Kulturore Shqiptare” në Zagreb

Kultura February 25, 2024 - 14:30

Me këngë e valle të bukura shqipe, dje në mënyrë solemne është hapur “Qendra Kulturore Shqiptare” në Zagreb të Kroacisë, shkruan KultPlus.

Kjo “Qendër Kulturore Shqiptare” me hapsirë prej 650 metra katrorë, nga tash e tutje do të jetë adresë ku do të zhvillohen të gjitha aktivitetet e shqiptarëve që jetojnë në Kroaci.

Pjesë e ceremonisë hapësë ishin përfaqësues nga Qeveria kroate, Presidenca kroate, Qyteti i Zagrebit, ambasodorë, miq kroat, dhe Shqiptarët nga gjithë Kroacia.

Njoftimin për hapjen e kësaj qendre e ka bërë Shuip Ziberi përmes një postimi në facebook:

“E gëzofshim Shqiptarë!Sot në Zagreb/24 shkurt 2024 në ora 12:00 u hap në mënyrë solemne “Qendra Kulturore Shqiptare” me hapsirë mbi 650 metra katror. Në këtë qendër janë vendosur zyret në të cilat do të zhvillohen aktivitetet e Shqiptarëve në këtë objekt të bukur.

Në hapje ishin nga Qeveria kroate, nga presidenca kroate, nga Qyteti i Zagrebit, ambasodorët, miq kroat, dhe Shqiptarët nga gjithë Kroacia.

Hapja u përcoll me fjalë përshëndetse dhe me program kulturo-artistik, këngë e valle të bukura shqiptare”, ka shkruar Ziberi.