Përmbyllet edicioni i 15-të i PriFest-it, bëhet ndarja e çmimeve

Përmbyllet edicioni i 15-të i PriFest-it, bëhet ndarja e çmimeve

Kultura September 18, 2023 - 17:23

Edicioni i 15-të i PriFest-it është përmbyllur me një gala mbrëmje dhe shumë shpërblime nga Qendra Kinematografike e Kosovës.

Qendra Kinematografike e Kosovës ka njoftuar se në përmbyllje të Festivalit PriFest, i cili u mbajtë në Prishtinë për pesë ditë radhazi ka bërë ndarjen e çmimeve për filma.

Qendra Kinematografike e Kosovës ka ndarë çmim në vlerë prej 3,000 eurosh për filmin më të mirë, ky çmim do të ndahet në dy projekte:

1500€ për filmin “MEDUSA”- Shqipëri dhe

1500€ për filmin “DUA TË SHKOJ SËRISH NE DET”- Kosovë.

Lista e plotë e çmimeve në PriFest 15

Çmimet e PriForum-it:

Best Pitch AWARD Vanessa Redgrave in amount of 1000 EUR goes to BIG IN GAZI BABA from North Macedonia given by Neptun;

Color Grading in Services in amount of 10K given by In My Country Postproduction House goes to HAPPY FAMILY – TURKEY;

Final Mix in Sound Postproduction in Services in amount of 10K given by In My Country Postproduction House goes toEVERYBODY DIES ON THE NEWS, Bulgaria;

AWARD in amount of 1000 EUR for Izraeli projects only goes to SECOND WIFE;

IKONE STUDIO PRIZE – 7K in services for Camera Equipments goes to LUCKY US from Kosovo;

KOSOVO CINEMATOGRAPHY CENTER AWARD for the Best Pitch in amount of 3000 EUR will be devided in two projects:

1500 EUR for MEDUSA – Albania

1500 Euro for I MUST GO DOWN BY THE SEA AGAIN – Kosova.

Çmimet për filmat më të mirë:

 

Mirënjohje speciale per filmin e shkurtër:
HOME OF THE HEART nga Sarah Saidan, Francë;

Filmi më i mirë i shkurtër: ROAD TRIPPER, nga Christophe Granger, Francë

Filmi më i mirë i metrazhit të mesëm: SI NÉ VAJ nga Aulona Selmani, Zvicërr;

Hyjnesha e Artë për aktoren më të mirë Eli Skorcheva për filmin BLAGA’S LESSONS, Bullgari;

Hyjnesha e Artê për aktorin më të mirë shkon për vëllezërit binjak Edgar Morais

Rafael Morais nga filmi NJË FILXHAN KAFE DHE KÊPUCË TË REJA VESHUR, Shqipëri;

Hyjnesha e Artë për regjinë më të mirë ndahet mes Fisnik Maxville dhe Stefan Kumandarev;

Hyjnesha e Artë – Çmimi i PriFest-it për arritje vjetore në kinematografi për kineastin vendor, shkon për: producentin VALON BAJGORA

‘Çmimi Vjosa Berisha’ – Hyjnesha e Kuqe per filmin me te mirë Ballkanik:

ndahet mes filmave TOKA BRENDA MEJE nga Fisnik Maxville (Kosove, Zvicerr) dhe BLAGA’S LESSONS nga Stefan Kumandarev (Bullgari).