Talent i jashtëzakonshëm, i riu vizaton portretin mahnitës të Rugovës në 14 vjetorin e vdekjes

Talent i jashtëzakonshëm, i riu vizaton portretin mahnitës të Rugovës në 14 vjetorin e vdekjes

Kultura January 21, 2020 - 15:55

Sot bëhen 14 vjet nga vdekja e ish-presidentit historit të Kosovës Ibrahim Rugova.

Pikërisht për këtë ditë, një i ri kosovar është kujdesur që ta kujtoj ish-presidentin Rugova duke e vizatuar portretin e tij, shkruan Zëri.info

Rilind Morina, i cili ka përfunduar tash e dy vite studimet në Fakultetin e Arteve, e që ka bërë edhe portrete të tjera, thotë se për portretin e Rugovës ka punuar vetëm me laps-kimik dhe kjo i ka marrë kohë rreth 1 javë, duke punuar çdo ditë nga tri orë. Image

Ai ka treguar për gazetën Zëri, se pavarësisht se ka kryer studimet dhe talentit të tij është i papunë dhe merret vetëm me porosi që mund të bëjnë qytetarët për portrtrete apo piktura tjera.

Më poshtë mund të shihni portretin e presidentit Rugova që Rilindi e ka punuar këto ditë:

Image
Image