Ra pre e mashtrimit përmes sms-it, Policia nis hetimet dhe sugjeron qytetarët që të kenë kujdes kur japin të dhëna në platforma të pasigurta

Ra pre e mashtrimit përmes sms-it, Policia nis hetimet dhe sugjeron qytetarët që të kenë kujdes kur japin të dhëna në platforma të pasigurta

Kronika June 25, 2024 - 16:00

Një ndërhyrje në sistem kompjuterik është iniciuar si rast hetimi nga Policia të martën.

Hetimi është iniciuar pas denoncimit nga ankuesi se në telefon e ka pranuar një link me logo të një poste, ku më pas është drejtuar në një link tjetër ku i janë kërkuar të dhënat bankare personale.

Siç bëhet e ditur në njoftimin e Policisë, pasi i ka dhënë të dhënat ankuesi është dëmtuar në vlerë të konsiderueshme monetare.

“Andaj duke parë si të rrezikshme mundësime e manipulimit dhe keqpërdorimit të të dhënave të ndjeshme nga ana e linqeve të pasigurta sugjerojmë qytetarët që të kenë kujdes të shtuar kur japin të dhëna të tilla në platforma të pasigurta”, thuhet më tej në njoftim.

Njoftimi i plotë i Policisë, pa ndërhyrje:

Iniciohet hetim për rastin ndërhyrje në sistem kompjuterik

Prishtinë, 25 qershor 2024 - Policia e rajonit të Prishtinës, respektivisht, njësiti i hetimeve të stacionit policor Qendra me rekomandimin e prokurorit të shtetit ka iniciuar një hetim në drejtim të veprës penale “Ndërhyrje në sistem kompjuterik”.

Hetimi u iniciua pas denoncimit nga ankuesi se i njëjti në telefonin e tij kishte pranuar një link (lidhje-vegëz) me logo të një poste dhe pas klikimit në të është ridrejtuar në linkun tjetër ku i janë kërkuar të dhënat bankare personale.

Pas futjes së të dhënave ankuesi ka raportuar se është dëmtuar në vlerë të konsiderueshme monetare.

Andaj duke parë si të rrezikshme mundësime e manipulimit dhe keqpërdorimit të të dhënave të ndjeshme nga ana e linqeve të pasigurta sugjerojmë qytetarët që të kenë kujdes të shtuar kur japin të dhëna të tilla në platforma të pasigurta.