Arrestohen dy zyrtarë në Obiliq, dyshohet  se i mundësuan një personi pajisjen me dokumente zyrtare duke i krijuar identitet të rremë
Foto: Laura Hasani

Arrestohen dy zyrtarë në Obiliq, dyshohet se i mundësuan një personi pajisjen me dokumente zyrtare duke i krijuar identitet të rremë

Kronika December 04, 2023 - 16:35

Njësia për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit në Prishtinë, pas një pune hetimore kanë arritur të sigurojnë informata dhe prova relevante për të dyshuarit me iniciale (I. M.) dhe (A. G.), zyrtarë në Qendrën për Regjistrim Civil në Obiliq.

Sipas njoftimit thuhet se të njëjtit dyshohen se duke keqpërdor detyrën zyrtare, kanë falsifikuar edhe dokumentet zyrtare.

"Zyrtarët e dyshuar, kanë mundësuar personit me iniciale (F. A.) që të pajiset edhe me dy identitete tjera të rrejshme dhe atë në emrat (A.G.) dhe (A.R.), dhe po ashtu duke e pajisur të njëjtin me dokumente valide të Republikës së Kosovës (Çertifikatë të lindjes dhe letërnjoftim) me identitete të rreme", thuhet në njoftim.

Po ashtu bëhet e ditur se lidhur me rastin ne fjalë janë ndërmarr të gjitha veprimet hetimore të përcaktuara në Autorizimin e lëshuar nga PTH – Prishtinë dhe veprime shtesë të cilat janë konsideruar si të nevojshme.

Ndryshe për gjatë gjithë kohës hetuesit kanë qenë në konsulta të vazhdueshme me Prokurorin e rastit dhe si rezultat i veprimeve të ndërmarra është nxjerr përfundimi se:

Si rezultat i keqpërdorimit të Autorizimeve nga personat e dyshuar (duke tejkaluar kompetencat e tyre, duke i mundësuar personit (F.A.) që të pajiset me dokumente zyrtare të Republikës së Kosovës si identitet i rrem në dy raste dhe atë në emrat si A.G dhe A.R. ), pa plotësuar kriteret e nevojshme.

Mbi bazën e këtyre veprimeve thuhet se është krijuar dyshimi se të dyshuarit e lartcekur me iniciale dyshohet se kanë kryer veprën penale: “Falsifikim i dokumentit zyrtar”  dhe “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar”

“Sot me datë 04.12.2023, të dyshuarit e lartcekur janë intervistuar në cilësi të personave të dyshuar në prezencë të Avokatëve Mbrojtës dhe pas konsultës me Prokurorin e rastit”.

Prokurori i PTH në Prishtinë nxjerr Aktvendim mbi ndalimin e personave dhe të dyshuarit janë dërguar në mbajtje për 48 orë për proceduar të mëtejme ligjore.