Deklarohet prokuroi që liroi në procedurë të rregullt Sokol Halitin për armëmbajtje pa leje

Deklarohet prokuroi që liroi në procedurë të rregullt Sokol Halitin për armëmbajtje pa leje

Kronika December 01, 2022 - 21:25

Gjatë ditës së sotme është raportuar nga kallxo.com se prokurori Rasim Maloku e kishte liruar në procedurë të rregullt Sokol Halilin, vrasësin e 35-vjeçares shtatzënë mbrëmë në oborrin e QKUK-së.

Këtij të fundit në fund të muajit korrik i ishte bastisur shtëpia dhe gjatë kontrollit i ishin gjetur dy armë, një pushkë gjuetie me leje të skaduar dhe një pistoletë me gaz.

Maloku ka deklaruar se nuk e di se në çfarë rrethana është liruar Haili, teksa ka shtuar se duhet ta shikoj lëndën që posedon prokuroria.

“Unë sot tërë ditën kam qenë në intervistim të pandehururve në rastin Brezovica edhe përveç lajmeve që kam dëgjuar përmes mjeteve të informimit. Për besë as që nuk e di se si ka ndodhur rasti edhe në çfarë rrethana është liruar dhe zhvillu kjo procedurë. Deri sa nuk e kam landën, s’kam çka të ju them”, tha ai në RTV Dukagjini.

“Ne nuk e dimë se çka ndodhë dhe çdo rast qartësohet nga rrethanat konkrete dhe thuajse asnjë rast nuk shkon në ndalim për armë të gjuetisë dhe armë me gaz. Nuk i di rrethanat si ka ndodhë pa e parë rastin ma detalisht, deklaratat edhe të ndjerës edhe të pandehurit”, shtoi ai.

Prokuroi Maloku shtoi se do t’i bartë të gjitha përgjegjësitë për rastin në fjalë.

“Unë do ta shikoj rastin si ka ndodhë dhe nëse është nevoja të gjitha përgjegjësitë, ato jam në gjendje me i bartë. Ne nuk mund të parandiejmë se çka do të ndodhë në secilin rast konkret. Edhe na zakonisht kemi kritika të vazhdueshme për caktimin e masave të paraburgimit”, tha Maloku.

“Nëse ka pas lëshime jam në gjendje të jap çfarëdolloj përgjegjësie para çdo institucioni. Asgjë s’është bërë me asnjë tendencë apo intervenim. Por rrethanat se si kanë ndodhë duhet me pa komplet rastin se si është zhvillu”, shtoi ai.