Interpoli turk paralajmëron palën shqiptare: Kapeni Ozerin, ka mashtruar  mijëra persona

Interpoli turk paralajmëron palën shqiptare: Kapeni Ozerin, ka mashtruar mijëra persona

Kronika May 06, 2021 - 22:22

Puna, e mbështetur nga dy ekipe me nga 5 persona nga Drejtoria e Përgjithshme e Sigurisë, u përqëndrua në Shqipëri, ku Faruk Fatih Özer ishte vendosur pas kishte ikur nga Mali i Zi, Kosova dhe Maqedonia e Veriut. Interpoli turk ndau informacion duke paralajmëruar policinë e Interpolit të vendeve ku Özer ka të ngjarë të jetë, theksojnë mediat turke.

Shkëmbimi i kriptomonedhave kërkohet me buletinin e kuq ThodexFounder dhe Menaxheri i Faruk Fatih Ozer. Përpjekjet për kapjen u përqendruan në Shqipëri, Mal të Zi, Kosovë dhe Maqedoni të Veriut me pjesëmarrjen e dy ekipeve nga Turqia.

Hetimi i filluar në 22 prill nga Kryeprokurori Publik mbi pretendimin se një numër i madh njerëzish u mashtruan për shkak të pamundësisë për të hyrë në faqen e internetit të kompanisë Thodex.

Brenda qëllimit të hetimit, Interpoli turk ndërhyri dhe paralajmëroi policinë e Interpolit të vendit ku ai mund të shpëtonte, në mënyrë që të kapte Ozer, të cilit i ishte lëshuar një njoftim i kuq nga Interpol.

Studimet për kapjen e Ozerit kryhen kryesisht në këtë vend pasi u përcaktua se ai kishte ikur në Shqipëri. Dy ekipe me nga 5 persona secili, të formuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Sigurisë, gjithashtu mbështesin punën.

Njëra nga ekipet koordinon me kolegët e tij shqiptarë dhe tjetra me kolegët e tij në Maqedoninë e Veriut, Kosovë dhe Mal të Zi, ku Özer ka të ngjarë të ikë.

Ekipet, të cilat gjurmojnë njerëzit me të cilët është lidhur Ozer, gjithashtu përdorin deklaratat e të dyshuarve të ndaluar brenda fushës së hetimit.