Peshëngritja largon depresionin

Peshëngritja largon depresionin

Jetë September 16, 2023 - 20:18

Më shumë se 16 milionë të rritur amerikanë luftojnë nga depresioni dhe shumë prej tyre kanë vështirësi në trajtimin e terapisë dhe gjetjen e ilaçeve që funksionojnë.

Por një studim i fundit thotë se peshëngritja mund t’ju ndihmojë të dilni nga depresioni.

Nëse trajnimi i forcës është aq efektiv sa rezultatet e studimit të ri sugjerojnë se mund të jetë, duke shtuar ushtrimet për regjimentin tuaj, mund të të ndihmojë me betejën e dëshpërimit.

Studimi, i kryer kryesisht nga hulumtuesit në Universitetin e Limerick në Irlandë, thekson se duke punuar me pesha uli ndjeshëm simptomat e depresionit për shumë prej rreth 2.000 njerëzve që ata studiuan.