Ministria e Bujqësisë e fillon inspektimin për “Programin për Pagesa Direkte – Subvencione 2023”

Ministria e Bujqësisë e fillon inspektimin për “Programin për Pagesa Direkte – Subvencione 2023”

Ekonomia May 21, 2023 - 16:25

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, ka dalur në terren për të parë nga afër ecurinë e punës së inspektorëve të AZhB-së, të cilët nga dita e sotme kanë filluar inspektimin e kulturave bujqësore tek fermerët aplikues në kuadër të “Programit për Pagesa Direkte – Subvencione 2023”.

Peci u shpreh se me lehtësimin e formës për aplikim për subvencione, duke i thjeshtëzuar në tërësi procedurat për aplikim, viti 2023 është viti rekord i të mbjellave në territorin e Kosovës dhe ky rekord i të mbjellave duhet të shoqërohet edhe me rekordin e inspektimeve.

“Kemi dëshmuar se përmes qeverisjes sonë, cak kemi vetëm bujkun që ia bën mundin tokës së tij. Objektivat që i vendosëm në fillim të mandatit, i tejkaluam në gjysmë të tij, e kështu po hapim rrugë të reja drejt sigurimit të mirëqënies së fermerëve. Përmes punës sonë, duke rritur përkrahjen për të gjitha kulturat bujqësore, blegtorale e pemëtare, ne vazhdojmë çdo ditë me synimin e vetëm, e që është zhvillimi i sektorit të bujqësisë në vend”, tha Peci.

Tutje, Ministri i BPZhR-së, Faton Peci, tha se këtë vit kontrolla në terren do të realizohet në masën 100 përqind për kultura.