78% e eksportit të Kosovës në kategorinë e pijeve realizohet nga kompania “Frutex”

78% e eksportit të Kosovës në kategorinë e pijeve realizohet nga kompania “Frutex”

Ekonomia March 14, 2023 - 12:48

Markat: Golden Eagle, Natural dhe Relax mbyllën vitin 2022 një ndër produktet më të eksportuara jashtë vendit.

Gjatë vitit 2022 “Frutex” ka pasur rritje të eksportit për 20%, kurse pjesëmarrja e kompanisë me markat Golden Eagle, Relax dhe Natural në kategorinë e pijeve joalkoolike të eksportuara nga Kosova ishte mbi 78%.

Këto shifra e bëjnë “Frutex” kompani lidere të eksportit në vendin tonë, kurse marka Golden Eagle produktin më të shitur shqiptar.

Tashmë, produktet e kompanisë "Frutex" eksportohen në mbi 30 vende te botës:

Shqipëri, Maqedoni të Veriut, Mal të Zi, Serbi, Bosnjë, Slloveni, Itali, Zvicër, Gjermani,
Suedi, Angli, Belgjikë, Holandë, Bullgari, Çeki, Austri, Luksemburg, Francë, Greqi, Finlandë, Kuvajt, Irak, Libi, Kenia, SHBA, Australi, Indi etj.

Artikull i sponsorizuar