Gjenerata më e re e Airbus “A321 NEO” së shpejti edhe në Prishtinë

Gjenerata më e re e Airbus “A321 NEO” së shpejti edhe në Prishtinë

Ekonomia February 01, 2023 - 18:09

Gjenerata me e re e Airbus A320 NEO dhe A321 NEO së shpejti do të shihen edhe në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”.

Kjo do të bëhet fal bashkëpunimit që do vazhdojë mes Eurowings dhe kompanive kosovare Eurokoha dhe Kosova Airlines.

Marrëveshja parasheh që fluturimet nga Prishtina dhe anasjelltas nëpër vendet të ndryshme evropiane, të bëhen me gjeneraten me të re të Airbus të cilët cilësohen si një prej aeroplanëve më komod për udhëtime duke ofruar siguri dhe komoditet të plotë për udhëtarët.Image

Remzi Ejupi, pronari i kompanisë Eurokoha dhe Kosova Ailines, është shprehur i kënaqur që kompania e tij po përmirëson çdo ditë e më shumë cilësinë për udhëtarët të cilët marrin shërbime udhëtimesh tash e shumë vite me kompanitë Eurokoha dhe Kosova Airlines.

Image

Avionët Airbus 320 NEO i cili ka 180 ulëse dhe Airbus 321 NEO ka 230 ulëse tashmë fluturon në kryqendrat evropiane nga Dyseldorfi në Málaga, Athinë, Barcelonë, Berlin, Budapest, Dresden, Gjenevë, Hamburg, Lisbonë, Lion, Mynih, Milano, Palma de Mallorca, Pragë, Vjenë dhe Cyrih.

Image

Airbus A320 NEO është deri tani avioni më efikas dhe i qetë me distanca të shkurtra dhe të mesme në botë dhe shenja më e dukshme ende e një serie prej më shumë se 50 nismash të qëndrueshmërisë në Eurowings.

Image

Me teknologjinë kryesore nga Airbus dhe CFM LEAP, avioni ka një performancë mjedisore të përmirësuar ndjeshëm në krahasim me gjeneratat e mëparshme: me një reduktim prej 50 përqind në emetimet e zhurmës, një reduktim deri në 20 përqind në konsumin e karburantit dhe emetimet e karbonit dhe një investim total prej më shumë se 1.5 miliardë dollarë, shtimi i flotës së re është projekti investues më i shtrenjtë në historinë e korporatës gati 30-vjeçare të Eurowings.

Image

Image

Image

Image