Pas vendimit për masë tregtare ndaj Serbisë, Enver Hoxhaj ka një mesazh për Serbinë

Pas vendimit për masë tregtare ndaj Serbisë, Enver Hoxhaj ka një mesazh për Serbinë

Ekonomia nëntor 06, 2018 - 17:33
Lexo lajmet e fundit nga vendi!

Enver Hoxhaj, zëvendëskryeministri i Kosovës, ka reaguar sërish rreth marrëdhënieve me shtetin serb. 

Hoxhaj ka thënë se nuk ka normalizim të marrëdhënieve me Serbinë, nëse vazhdon fushatën agresive kundër Kosovës.

“Masat ekonomike janë vetëm hapi i parë”, ka thënë Hoxhaj.

LEXO EDHE: Kosova vendos masë tregtare ndaj produkteve të Serbisë dhe Bosnjës

“Nëse Shërbimi i Jashtëm i BE-së nuk e përdorë ndikimin për t’i ndalur veprimet destruktive të Serbisë, ne jemi të detyruar që të veprojmë vetë”, ka shtuar ai.

Sot qeveria e Kosovës ka vendosur masë në importin e mallrave nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

Në mbledhjen e sotme të qeverisë, ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, i propozoi kabinetit qeveritar vendosjen e masës prej 10 % për disa produkte që prodhohen në këto dy shtete.

Shala tha se nga kjo masë përjashtohen produktet e brendeve ndërkombëtare që prodhohen në Serbi dhe Bosnjë e Hercegovinë, dy shtete që ende nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës

Sipas ministrit Shala, kjo masë vendoset për qumështin dhe produktet e qumështit, uji, biskotat, materialet ndërtimore dhe lëngjet e prodhuara në këto dy shtete.