Kthehet në punë sekretari i MTI-së që u suspendua për ndërhyrje në tender

Kthehet në punë sekretari i MTI-së që u suspendua për ndërhyrje në tender

Ekonomia shtator 12, 2018 - 11:25
Lexo detajet

Sekretari i Përgjithshëm i ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë, Burim Rreci i suspenduar për ndërhyrje në grante e tenderë është rikthyer në punë.

Vendimi për rikthimin e tij e ka marr ushtruesja e detyrës së ministres së Tregtisë, Arbëreshë Krasniqi.

Burim Rrecaj ishte shkarkuar nga pozita e sekretarit të MTI-së me vendimin e ish-ministrit, Bajram Hasani.

Gazeta Insajderi kishte siguruar dokumentin e shkarkimit të sekretarit, i cili dyshohet se ishte përfshirë në ndarjen e granteve dhe dyshohej se ka bërë presion për rekrutimin e stafit civil.

Pikërisht për këtë arsye u raportua se ish-ministri Bajram Hasani, ishte shkarkuar nga posti i të parit të MTI-së

E disa ditë pas shkarkimit të Hasanit, sekretari Burim Rreci është rikthyer në pozitën e sekretarit të MTI-së.

Ky vendim është marrë nga ushtruesja e detyrës së Ministres së MTI-së, Arbëresha Krasniqi.

“Anulohet vendimi i datës 29.08.2018 për pezullimin e Burim Rreci nga Sekretari i Përgjithshëm i MTI-së. Ai kthehet në pozitën e Sekretarit me të gjitha të drejtat dhe detyrimet sipas legjislacionit në fuqi”, thuhet në vendimin e Krasniqit, që e ka siguruar Kallxo.com

Për këtë vendim, Gazeta Insajderi ka tentuar të marrë një përgjigje nga ushtruesja e detyrës së ministres, por ajo nuk ka pranuar të flas.

Insajderi kishte raportuar edhe më parë për emërimin e Rrecajt në pozitën e sekretarit të përgjithshëm në MTI. Emërimi i tij ishte vlerësuar si i kundërligjshëm nga ambasada britanike. Ambasada thoshte se Rrecaj është emëruar në këtë pozitë pavarësisht se nuk i kishte plotësuar kushtet.

“Rezultati përfundimtar sipas mendimit profesional të Partnerit Zbatues të projektit tonë gjen se vetëm një person kishte përmbushur kriteret për t’u emëruar në këtë pozitë. Kandidatët e tjerë kishin dalë me më pak pikë dhe nuk ishin të nivelit për emërim në këtë pozitë. Në këtë pozitë nuk është emëruar kandidati i vetëm që ka përmbushur kriteret”, kishte vlerësuar Ambasada Britanike në Kosovë.

Image