Në Jashanicë fitohet si në Gjermani!

Në Jashanicë fitohet si në Gjermani!

Ekonomia korrik 21, 2018 - 20:49
Lexo detajet

Avdi Hoti la kurbetin dhe hapi fermën me 140 krerë lopë e viça.-Familja Hoti ka 42 anëtarë të familjes dhe punon edhe 120 hektarë tokë

Rritja e investimeve nëpër ferma blegtorale dhe modernizimi i tyre ka bërë, që përveç rritjes se prodhimtarisë, të rritet edhe cilësia e këtyre prodhimeve. Njëra nga këto model ferma të lopëve qumështore, është edhe ajo në fshatin Jashanicë të Klinës.

Pronari i fermës, Avdi Hoti la kurbetin dhe aktualisht ka mbi 140 lopë e vica. Familja Hoti me 42 anëtar të familjes ka edhe 120 hektarë tokë të punueshme. /Rtv21