Makina që Mbreti Zog përdori në Egjipt dhe në Francë përpara vdekjes, kthehet në Shqipëri

Makina që Mbreti Zog përdori në Egjipt dhe në Francë përpara vdekjes, kthehet në Shqipëri

Dosier August 05, 2023 - 16:17

Makina e fundit që Mbreti Zog përdori në Egjipt dhe në Francë përpara vdekjes, me në fund kthehet në Shqipëri.

Makina Rover e prodhimit te limituar e vitit 1949, e porositur nga Mbreti shqiptar ne mërgim dhe e përdorur prej tij ne Egjipt dhe me pas ne Francë ishte prej shumë dekadash pronë e një koleksionisti francez.

Ajo u përdor nga Mbreti deri ne vdekjen e tij ne Paris me 1961. Me interesimin e Ambasadorit shqiptar ne France dhe fale pasionit te Renis Bodinakut, makina Rover e Mbretit Zog me gjithë dokumentet origjinale u ble nga ky i fundit dhe sot mbërriti ne Shqipëri. Do te jetë pjese e muzeut qe Bodinaku do hape ne Tiranë.

Image
Image
Image