Një mumie antike 3000-vjeçare zbulohet në Peru

Një mumie antike 3000-vjeçare zbulohet në Peru

Dosier June 23, 2023 - 23:44

Arkeologët kanë zbuluar një mumie të ruajtur mirë brenda një varri prej guri gjatë gërmimeve në rrethin Rimac të Limas, kryeqytetit të Perusë.

Mumia ishte e mbështjellë në një tufë materialesh varrimi, të përbërë nga pambuk me origjinë vendase, shoqëruar me sende të ndryshme si gjerdan, misër dhe fara. Këto artefakte vlerësohen të jenë mbi 3.000 vjet të vjetra.

Zbulimi u bë gjatë punimeve të rikuperimit dhe ruajtjes që po kryhen në zonën arkeologjike “Huaca La Florida” nga Bashkia e Rrethit Rimac në bashkëpunim me Universitetin Kombëtar San Marcos.

Arkeologët kanë marrë leje nga Ministria e Kulturës e Perusë për të vazhduar gërmimet e tyre dhe për të eksploruar më tej vendin historik, i cili njihet si një Trashëgimi Kulturore Botërore. /abcnews