Infektuar: 5118
Shëruar: 2370
Vdekur: 112
Vitit 1999: Momenti kur me nderjmetësimin e Walkerit, UÇK liron dy politikanë shqiptar dhe dy gazetarë serbë (Video)

Vitit 1999: Momenti kur me nderjmetësimin e Walkerit, UÇK liron dy politikanë shqiptar dhe dy gazetarë serbë (Video)

Dosier January 14, 2020 - 16:21
Në atë kohë bashkë me dy gazetarët e agjencisë jugosllave të lajmeve, ishin liruar edhe dy politikanë shqiptar

Me ndermjetësimin e shefit të OSBE-së në Kosovë, Wiliam Walkern në vitin 1999 ishtë bërë lirimi i dy politikanëve shqiptar dhe dy gazetarëve serb, që po propagandonin për luftën në Kosovë, shkruan Zëri.info

Në atë kohë bashkë me dy gazetarët e agjencisë jugosllave të lajmeve, ishin liruar edhe dy politikanë shqiptar, por që UÇK-ja nuk i kishte publikuar emrat e këtyre dy të fundit.

Mediat e huaja e kishin ndjekur nga afër lirimin e dy gazetarëve serbë, ndërsa shihej gëzimi i tyre pas kthimit tek kolegët.

Pas lirimit, UÇK-ja kishte thënë se këtë e bëri me vullnet të mirë për nder të 28 nëntorit, Ditës së Flamurit, shkruan Zëri.info

Kujtojmë se Wiliam Walker po qëndron këto ditë në Kosovë, për të shënuar përvjetorin e masakrës së Reçakut nga e cila kanë kaluar 21 vjet./ZËRI/