Shtabi i përgjithshëm ushtarak turk, falënderon popullin

Bota korrik 17, 2016 - 18:11

Shtabi i përgjithshëm turk ka lëshuar një deklaratë të dielën duke vlerësuar përpjekjet e popullit, i cili u tha se "ka luajtur rolin më të madh" për të penguar tentim grusht shtetin natën e së premtes.

"Menjëherë pas përpjekjes së grusht shtetit, populli ynë i detyruar doli në rrugë pasi të ketë dëgjoi për këtë përpjekje, në një përpjekje për të mbrojtur anëtarët e vërtetë të Forcave të Armatosura të Turqisë dhe për të parandaluar një goditje për sistemin tonë demokratik ligjor, përfundimisht duke i dhënë mësim tradhtarit të kombit” tha deklarata.

LEXO EDHE: Arrestohet këshilltari kryesor ushtarak i Erdoganit

"Kështu, roli më i madh në pengimin këtë përpjekje e pabesë takon kombit tonë fisnik," thuhet më ten në deklaratën e shtabit, transmeton zeri.info

Shtabi i Përgjithshëm vlerësoi gjithashtu përpjekjet e "heronjve" të Forcave të Armatosura të Turqisë dhe forcave të policisë, të cilët siç tha ka dhënë një "përgjigje të shpejtë dhe të vendosur" për grusht shtetin në tentativën.

"Komplotistët grushtit të shtetit, të cilët janë anëtarë të një strukture ilegale, janë neutralizuar si tani dhe do të marrin dënimin më të rëndë e lejuar me ligj", përfundoi ai.

Tentim marrjen e pushtetit u tha se është organizuar nga pasuesit e me bazë në SHBA Fethullah Gylen, i cili është i akuzuar për një fushatë të gjatë për të përmbysur qeverinë me mbështetësit në kuadër të shtetit turk, veçanërisht ushtarake, policore dhe gjyqësorit, duke formuar të ashtu ashtuquajturave "shtet paralel".

2,839 ushtarakë të përfshirë në përpjekjen për grusht shteti janë arrestuar dhe 20 ushtarë pro-grushtit të shtetit, duke përfshirë edhe disa zyrtarëve të lartë, të cilët u vranë në përpjekje për të rrëzuar qeverinë.

Turqia akuzon Gulen për të qenë pas grushtit të shtetit dhe bëri thirrje që ai të kthehet në Turqi për të dalë në gjyq./ZËRI