Izraeli tërheq të dërguarit nga Irlanda dhe Norvegjia

Izraeli tërheq të dërguarit nga Irlanda dhe Norvegjia

Bota May 22, 2024 - 09:52

Pak pasi Norvegjia njoftoi se do ta njohë shtetin e Palestinës, Izraeli ka tërhequr të dërguarit e tij nga Irlanda dhe Norvegjia “për konsulta urgjente”.

“Po ju dërgoj mesazh të qartë Irlandës e Norvegjisë: Izraeli s’do të tërhiqet kundër atyre që minojnë sovranitetin dhe rrezikojnë sigurinë e tij”, ka thënë ministri i Jashtëm izraelit, Israel Katz.

“Izraeli nuk do të rrijë i heshtur – do të ketë pasoja të tjera serioze. Nëse Spanja përmbush qëllimin që ta njohë një shtet palestinez, hap i ngjashëm do të merret edhe ndaj saj”, ka thënë ai.