Michael Cohen, ish-avokati i Trumpit pritet të dëshmojë kundër ish-presidentit në gjyq

Michael Cohen, ish-avokati i Trumpit pritet të dëshmojë kundër ish-presidentit në gjyq

Bota May 13, 2024 - 15:58

Michael Cohen, i cili ishte ndër këshilltarët ligjorë më të besuar të Donald Trumpit përpara se Trump të zgjidhej president në 2016, është thirrur për të dëshmuar kundër ish-shefit të tij, në lidhje me 34 akuzat për krime me të cilat po përballet Trump.

Paraqitja e Cohen përfaqëson pothuajse kulmin e çështjes së prokurorisë në një gjyq penal në historinë e SHBA-së, me një ish-president të ulur në tryezën e mbrojtjes.

Për tre javët e fundit, Trump ka parë teksa dëshmojnë 19 dëshmitarë, shumë prej tyre punonjës të tij.

Cohen pritet të dëshmojë se Trump dinte dhe autorizoi një plan të supozuar për pagesat deri në 130,000 dollarë ndaj yllit të filmit për të rritur, Stormy Daniels, pak para zgjedhjeve të 2016-ës.

Cohen, në vitin 2018, u deklarua fajtor për akuzat federale në lidhje me pagesat ndaj Daniels, si dhe për gënjeshtra ndaj Kongresit. /abcnews