Ministri i Jashtëm i Egjiptit foli me zyrtarë izraelitë dhe iranianë për ruajtjen e paqes në Lindjen e Mesme
Foto: Reuters

Ministri i Jashtëm i Egjiptit foli me zyrtarë izraelitë dhe iranianë për ruajtjen e paqes në Lindjen e Mesme

Bota April 16, 2024 - 18:38

Ministri i Jashtëm egjiptian, Sameh Shoukry, diskutoi me homologët e tij izraelitë dhe iranianë për ruajtjen e “qetësisë dhe paqes”, ndërsa liderët botërorë kërkojnë të frenojnë rrezikun e një lufte më të gjerë rajonale.

Shoukry  tha se shënjestrimi reciprok midis Izraelit dhe Iranit “nuk është në asnjë mënyrë i favorshëm për t’u marrë me çështjet dhe konfliktet e gjata në rajon”.

“Kjo do të na futë në një cikël të pafund hakmarrjeje që do të çojë vetëm në një konfrontim në shkallë më të gjerë, me pasoja shumë të rënda për të dy popujt në të dy vendet”, tha Shoukry, shkruan CNN.