Përleshje masive shpërthen në parlamentin gjeorgjian për ligjin e diskutueshëm të medias

Përleshje masive shpërthen në parlamentin gjeorgjian për ligjin e diskutueshëm të medias

Bota April 15, 2024 - 23:23

Një përleshje masive ndodhi brenda Parlamentit të Gjeorgjisë të hënën, gjatë diskutimeve të nxehta mbi një ligj që kritikët e konsiderojnë si rusisht.

Legjislacioni në debat do të detyrojë mediat dhe organizatat jo-tregtare të regjistrohen si nën ndikimin e huaj nëse marrin më shumë se 20 për qind të buxhetit të tyre nga jashtë.

Qindra protestues janë mbledhur jashtë Kuvendit teksa po diskutohej ligji në komisionin juridik.

Mamuka Mdinaradze, kreu i fraksionit të Partisë Ëndrra Gjeorgjiane, u godit me grusht në fytyrë ndërsa mbante një fjalim nga deputeti Alexander Elisahsivili.

Elisahsivili akuzoi Mdinaradze si pro-rus.