Ukraina dhe Britania e Madhe nënshkruajnë marrëveshjen për prodhimin e armëve

Ukraina dhe Britania e Madhe nënshkruajnë marrëveshjen për prodhimin e armëve

Bota April 10, 2024 - 15:51

Ukraina dhe Britania e Madhe kanë nënshkruar një marrëveshje kornizë për të bashkëpunuar në sektorët e mbrojtjes dhe prodhimit të armëve, kanë thënë zyrtarët në Kiev.

Dokumenti u nënshkrua në një konferencë të industrisë ushtarake në kryeqytetin ukrainas, ku morën pjesë rreth 30 kompani britanike të mbrojtjes, shkruan Sky News.

Firmat britanike ishin aty për të diskutuar sipërmarrjet e mundshme të përbashkëta me prodhuesit ukrainas të armëve dhe mbrojtjes.

Ministri i Mbretërisë së Bashkuar për politikën tregtare Greg Hands tha se shpresonte se marrëveshja do të sillte përfitime për Ukrainën në fushën e betejës dhe gjithashtu do të ndihmonte ekonominë e saj në një afat më të gjatë.

Ukraina ka intensifikuar përpjekjet për të prodhuar armatimin e saj pasi ajo duket e paarmatosur dhe e tejkaluar në fushën e betejës.

Ajo shpreson gjithashtu të joshë prodhuesit kryesorë perëndimorë për të ngritur objekte riparimi dhe prodhimi në Ukrainë, pavarësisht nga kërcënimi i bombardimeve ruse.

Kompania britanike e mbrojtjes BAE Systems, një nga prodhuesit e parë perëndimor që krijoi një njësi lokale në Ukrainë, nënshkroi një marrëveshje me ministrinë e mbrojtjes të Mbretërisë së Bashkuar për të kryer mirëmbajtjen, riparimin dhe riparimin e armëve të lehta në terren në Ukrainë.

Zyrtarët thanë gjithashtu se shpresonin për më shumë projekte këtë vit në sektorin e prodhimit të dronëve./abcnews