Finlanda dhe Ukraina nënshkruajnë marrëveshje sigurie

Finlanda dhe Ukraina nënshkruajnë marrëveshje sigurie

Bota April 03, 2024 - 13:49

Finlanda dhe Ukraina kanë nënshkruar një marrëveshje 10-vjeçare për bashkëpunim sigurie dhe mbështetje afatgjate.

Presidenti i Finlandës, Alexander Stubb ndodhet aktualisht në Ukrainë, ku ka takuar Volodymyr Zelensky, shkruan Sky News.

Marrëveshja mbulon një sërë temash duke përfshirë mbështetjen politike, mbështetjen për mbrojtjen dhe sigurinë e Ukrainës dhe mbështetjen për reformat dhe rindërtimin e Ukrainës.

“Marrëveshja 10-vjeçare është dëshmi e angazhimit afatgjatë të Finlandës për të mbështetur Ukrainën”, tha zyra e Stubb.

Stubb i tha gjithashtu presidentit ukrainas se Finlanda do të dërgonte një tjetër paketë materialesh mbrojtëse me një vlerë të vlerësuar prej rreth 188 milionë euro.