Gaza: 133 trupa të vrarë kanë mbërritur në spitale gjatë 24 orëve të fundit

Gaza: 133 trupa të vrarë kanë mbërritur në spitale gjatë 24 orëve të fundit

Bota December 09, 2023 - 17:50

Dy spitale në Gaza qendrore dhe jugore morën 133 trupa të vrarë nga bombardimet izraelite gjatë 24 orëve të fundit.

Ministria e Shëndetësisë tha se 71 trupa u sollën në spitalin Al-Aksa në qytetin qendror të Deir el-Balah.

Spitali ka marrë edhe 160 të plagosur, raporton Al Jazeera.

Dhjetëra njerëz po mbanin lutjet e varrimit në oborrin e spitalit përpara se të merrnin kufomat për varrim, kjo është bërë rutinë gjatë dy muajve të fundit të luftës.

Në qytetin jugor të Khan Younis, Spitali Nasser mori trupat e 62 personave, tha ministria.

Spitali, i cili është një nga objektet kryesore mjekësore që ende funksionon në jug të Gazës, mori gjithashtu 99 të plagosur.