Gjyshja italiane, e cila jeton prej 42 vjetësh në Britani, urdhërohet të largohet nga shteti

Gjyshja italiane, e cila jeton prej 42 vjetësh në Britani, urdhërohet të largohet nga shteti

Bota December 08, 2023 - 22:21

Një grua italiane që jeton prej 42 vjetësh në Britaninë e Madhe, është urdhëruar të largohet ose do të ndiqet penalisht.

Leonarda Zarcone, 74-vjeçare, e cila ka tre fëmijë dhe katër nipër e mbesa në Britaninë e Madhe, ka lindur në Itali dhe ka nënshtetësi franceze.

Pasi u transferuan në Mbretërinë e Bashkuar përgjithmonë me bashkëshortin e saj Marcel Brunetto në vitin 1981, ata u vendosën në Leicester dhe hapën një dyqan peshku dhe patate të skuqura.

Pasi Britania e Madhe u largua nga BE-ja në vitin 2020, familja e saj aplikoi dhe iu dha statusi i vendosur, por Zyra e Brendshme kërkoi më shumë informacion për zonjushën Zarcone përpara se të miratonin aplikimin e saj.

Një email nga qeveria shkoi në polderin e emaileve të padëshiruara të gjyshes dhe ajo nuk e pa. Muajin e kaluar, e moshuara mori një letër që e urdhëronte të largohej nga vendi.

Zonja Zarcone i tha agjencisë së lajmeve SWNS: “Kur hapa letrën ishte tronditja e jetës sime. E gjithë familja ime dhe rrënjët e mia janë këtu. Është vërtet e frikshme. Nuk kam ku të shkoj”.

“Unë jam shpërngulur në këtë vend 42 vjet më parë me burrin tim, këtu kemi rritur tre fëmijët tanë dhe kemi bërë një biznes së bashku”, tha ajo.

Zarcone mësoi për situatën e saj me Ministrinë e Brendshme vetëm pasi u ndalua nga një oficer emigracioni kur u kthye nga Franca në shtator pas një martese familjare.

Ajo u lejua përfundimisht të kalonte kontrollin kufitar në Aeroportin East Midlands me një vulë vizitori 28-ditore, e cila tani ka skaduar.

“Unë jam tani një emigrante e paligjshme dhe gjithçka për shkak të një emaili që u dërgua në dosjen time SPAM të emailit,” shtoi ajo.

“Unë nuk jam e mirë me kompjuterët. Më bën të qaj kur mendoj se do të më largojnë nga ky vend dhe familja ime për shkak të kësaj”, shtoi ajo.

Djali i Zarcones, David, i cili gjithashtu jeton në Leicester, tha: “Të dhënat e mamasë sime dëshmojnë se ajo ka jetuar këtu për dekada.

“Ajo merr pension shtetëror, pra është paguar në sistem, ka paguar taksat. Ajo po paguan taksën e këshillit. Ka shumë prova”, deklaroi ai.

Një zëdhënës i Home Office tha: “Të gjitha aplikimet e Skemës së Zgjidhjes së BE-së shqyrtohen me kujdes në bazë të meritave të tyre individuale, në bazë të provave të ofruara dhe në përputhje me rregullat e imigracionit.

“Një gamë e gjerë mbështetjeje mbetet e disponueshme për aplikantët, përfshirë njerëzit e cenueshëm. Kjo përfshin mbështetjen përmes një Rrjeti të financuar nga Grantet e organizatave të palëve të treta të dedikuara për të ndihmuar njerëzit e cenueshëm me aplikimet e tyre”.